Leidingwerk, schakels in systemen

Goed leidingwerk is vaak het halve werk. Ze vormen schakels in vele installatiesystemen. Correct aangelegd leidingwerk levert u een boel plezier op. Al uw voorzieningen zijn mooi aangelegd; de keuken klopt helemaal, de badkamer staat er strak bij. Uw CV installatie inclusief het systeem van buizen zijn eindelijk geïnstalleerd. Dan wilt u niet voor nare verrassingen komen te staan.

Helaas komt het nogal eens voor dat het leidingwerk toch niet zo goed functioneert als eerst werd verwacht. Of leidingen zijn misschien toe aan vernieuwing; ze worden roestig en poreus. Vervolgens treden er lekkages op of juist het tegenovergestelde: verstoppingen. En de schade die zo veroorzaakt wordt loopt dikwijls aardig in de papieren. En dat is zonde! Met goed aangebracht leidingwerk bespaart u zichzelf en uw portemonnee een hoop zorgen!

Leider in leidingwerk

Best Installatiebedrijf in Flevoland heeft ruime ervaring en expertise op het gebied van loodgietersactiviteiten, waaronder leiding aanleg. In vele werkzaamheden zit leidingwerk verborgen: bijvoorbeeld in het aanleggen van een nieuwe CV of badkuip. Naast dat we leiding aanleggen verzorgen we ook leidingonderhoud. Op deze wijze signaleren we beschadigingen of zwakke punten in uw leidingen. Voorkomen is beter dan genezen. Doe een leidingcheck om de huidige staat van uw leidingen te controleren. Onze loodgieters helpen u graag verder. Wij zijn leider in leidingwerk in de regio Flevoland. Door de jaren heen hebben we een naam opgebouwd en daar zijn we trots op. Neem zonder enige verplichting contact met ons op. Dit kan telefonisch of via het contactformulier.

 

Zelf Waterleiding aanleggen in of op de muur

Het mooiste is om het leidingwerk uit het zicht te houden en dus in de muren te verwerken. Wel moet u dan rekening houden met een aantal punten. Op plaatsen waar u niet bij kunt komen of in de muur, altijd solderen. Hiermee bent u verzekerd van een waterdichte verbinding. Maak ook zo min mogelijk gebruik van koppelingen. Teken van te voren goed uit hoe de situatie qua leidingen moeten worden, voor nu en wellicht voor de toekomst. Wanneer de muren zijn afgewerkt, kunt u namelijk niet meer gemakkelijk bij het leidingwerk. Maak ook een tekening waar de leidingen in de muur lopen, zodat u weet waar de leidingen zich bevinden als u bijvoorbeeld gaat boren in de muren. Vergeet niet om een mantelbuis aan te brengen om de leidingen die in de muur komen. Leidingen krimpen en zetten uit. De mantelbuis vangt dit op en voorkomt schade aan het stuc- of tegelwerk.

Als u het leidingwerk op de muur bevestigt, bent u flexibel en ziet u meteen wanneer er een lekkage is. Nadeel is wel dat het er minder aantrekkelijk uitziet en dat de leidingen in de loop der tijd verkleuren. Deze optie is minder arbeidsintensief. hulp nodig neem zonder enige verplichting contact met ons op. Dit kan telefonisch of via het contactformulier.